Auditorio Nacional de la Música

 
L'Auditorio Nacional de Música és un organisme dependent de l'Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (Ministeri de Cultura). Obra de l'arquitecte José Mª García de Paredes -es va inaugurar el 21 d'octubre de 1988 i la seva construcció es va programar dins del Plan Nacional de Auditorios-, està destinat a dotar el país d'una infraestructura musical adequada.
L'ANM desenvolupa una activitat important en el món de la música, posant les seves instal·lacions a disposició de persones i entitats, públiques o privades, per a la realització d'activitats musicals. Les dues sales de concerts, Simfònica i de Cambra, amb una capacitat de 2.324 i 692 localitats, respectivament, permeten celebrar-hi fins a quatre concerts diaris, en sessions de tarda i de nit.
L'Orquesta y Coro Nacionales de España té la seu a l'ANM.
Així mateix, l'Auditorio és seu de la Joven Orquesta Nacional de España.

L'Auditorio Nacional pretén ser un lloc viu i obert, de trobada i diàleg entre la música i els seus protagonistes (públic, creadors, intèrprets, investigadors, lutiers...). Dins d'aquest esperit s'emmarca el seu projecte artístic, que abasta una programació àmplia i rica amb tota mena de manifestacions de la cultura musical universal, i en particular de l'espanyola, així com de les seves relacions amb diverses disciplines com les arts plàstiques, les visuals, l'arquitectura, la ciència, la societat, la

naturalesa, la literatura, la filosofia, la tecnologia, la gastronomia, etc. Tot això es desenvolupa sobre la base de cicles de concerts, representacions escèniques, concursos, exposicions, conferències, encàrrecs a creadors, publicacions, classes magistrals i tallers educatius, sigui amb un caràcter temàtic o variat, a través de la presència d'intèrprets de renom o de joves valors, sigui en residència o com a convidats per a l'ocasió, amb música de compositors de totes les èpoques i tots els estils, així com d'altres cultures, des de l'antiguitat fins a les darreres avantguardes, amb instruments tradicionals o d'última generació, amb l'ús variat dels diferents espais de l'edifici tant interns com externs, gaudint-ne en viu o a través d'enregistraments i retransmissions, sigui per ràdio, televisió o internet, amb la presència de personalitats de la cultura i la societat..., sense perdre mai de vista la vocació de servei a tota la societat, des dels nens fins als més grans, eliminant qualsevol barrera d'accés.

 

Política de privacitat | Condicions generals © 1999-2014 Ticketmaster. Tots els drets reservats.